Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Greence …Taste!

Ένα απολαυστικό Ταξίδι στη Γεύση...

Κεφτεδάκια με ούζο…

  Υλικά:
• 450 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
• Τριμμένη ψίχα από 2 φέτες χωριάτικο ψωμί

• 1 αβγό
• 1 φλιτζάνι αλεύρι
• 90 ml ελαιόλαδο
• 60 ml ούζο
• 1 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου
• 125 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
• 1 σκελίδα σκόρδο, Ρίγανη, Αλάτι, Πιπέρι

Σας είχα πει στην εισαγωγή ότι η Ελλάδα είναι κι ο παράδεισος του καλοφαγά… Πάρτε λοιπόν μια  γεύση Ελλάδας, κυριολεκτικά!  
Τώρα που νιώθετε το καλοκαίρι να έρχεται… Σας προτείνω το ούζο, που η γεύση του μοιάζει να ταξιδεύει τους πάντες δίπλα στο κύμα, σε μια γενικευμένη ευχάριστη, καλοκαιρινή ατμόσφαιρα! Αρχικά, μουσκεύετε την ψίχα του χωριάτικου ψωμιού στο ούζο για τουλάχιστον 5 λεπτά. Στη συνέχεια, βάζετε σε ένα μπολ τον μοσχαρίσιο κιμά, την ψίχα του ψωμιού, το αβγό, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Επίσης, δεν ξεχνάτε να προσθέσετε στο μίγμα τον δυόσμο και τη ρίγανη, ιδανικά από μια γλάστρα στο μπαλκόνι σας. Τέλος, πλάθετε τα κεφτεδάκια, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε δυνατή φωτιά για 6-8 λεπτά. 
 
Καλή απόλαυση!!!

6 σχόλια:

  1. Ελπίζω να απολαύσετε τη συνταγή! Περιμένω να μου πείτε αν τη δοκιμάσατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υ.Γ: Η ψηφοφορία για τον ιδανικό καλοκαιρινό προορισμό ανέδειξε με διαφορά την Κίμωλο... Ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή όλους!!!

    Το επόμενο ταξίδι λοιπόν... η ασημένια πινελιά του Αιγαίου...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πεντανόμιστα..με χεις ήδη ταξιδεύσει σε ένα ταβερνάκι στην ακροθαλασσιά με ουζάκι κ καλή παρέα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο καλύτερος μεζές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή